<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

"Υπέροχο τίποτα"

Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2005
Συναρπαστική η ζωή στο εξωτερικό. Το κάψιμο είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ειδικά αν είσαι αγάμητος. Και κατ' επέκταση επικίνδυνος.

Δυο ώρες ανέχτηκα τις μαλακίες σου, για μια σπανακόπιτα. Κουνήθηκαν τα γεννητικά μου όργανα με την νεοαπεκτηθήσα προφορά σου ευαίσθητε φιλόζωε.

Κι εσύ ρε καμμένε περήφανε έλληνα, ξυπόλητος στον καναπέ μου, εσύ και ο φίλος σου που στήνεται από τις 7 στα Sainsburry's για ένα γιαούρτι ΦΑΓΕ, μοιραστήκατε το φρικαλέο γέλιο του ηλίθιου. Τελειωμένοι ντηρήδες με γιαλυστερά κινητά αντί για χάντρες, μελλοθάνατοι ιθαγενείς. Δεν βαρέθηκες να ταλαιπωρείς την ουρήθρα σου με μπύρες πριν μας ζαλίσεις με trivia για τη Λουιζιάνα; Έκανες την αντικοινωνικότητα αυθόρμητη αντίδραση αμερικάνε μπαμπάκια.

Έχεις γίνει το καλύτερο αντεπιχείρημα ενάντια στη συμφωνία της Μπολόνια, χαριτωμένε. Εσύ και η μονοδιάστατη ευστροφία σου, δεινέ χορευτή.

Άει γαμήσου κι εσύ ποδολάγνε φιλόσοφε. Το αυτομαστίγωμα σου, είναι πιο εγωιστικό κι από την αγάπη σου.

Ξεχύλισε η χολή μου, τεκμήριο κομπλεξισμού με περιοδικές εμφανίσεις.

Κι εσύ τι περίμενες γλυκιά μου; Σου τέλειωσε ο Ντοστογιέφσκι κι ακόμα περίμενες γυμνή.

Και μετά ήρθε η παύση. Στοπ. Λυπάμαι που το λέω τώρα, που το λέω έτσι, αλλά κάποια πράγματα δεν έχουν κατάλληλο χρόνο και χώρο.

Ένα λεπτό διαρκεί για πάντα.

Geeky post (just a tiny bit) - Πάρτυ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2005
Πάνε 11 μέρες από το τελευταίο post. Έχω πήξει λίγο τις τελευταίες μέρες. Χωρίς να θέλω να γίνω μονομανής, ένας από τους λόγους είναι η αγαπημένη μου Microsoft... Μιας και την βρίσκω συνέχεια μπροστά μου σε ένα project που όπου να είναι τελειώνει... Κατέληξα στο εξής: υπάρχουν 3 τρόποι να γράψεις μια web εφαρμογή:

1. Standarts compliant τρόπος (όλοι οι αξιοπρεπείς browsers θα την βλέπουν κανονικά)
2. Micro$soft τρόπος (για να την βλέπει ο Internet Exploder)
3. Κάτι κάπου στη μέση ή με ifs για να μπορέσεις να την κάνεις cross platform.

Και μιλάω για εφαρμογές που περιλαμβάνουν από ajax, μέχρι και πολύ απλά javascripts. Θα εκπλαγείτε -όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει- από το πόσο ευφάνταστους τρόπους έχει βρει η μικρομάλακη για να είναι ασύμβατη με τα standarts στα ποιο απλά πράγματα.

Μιας και ασχολήθηκα λίγο και με ajax σε αυτή την εφαρμογή, είχα την ευκαιρία να ψαχουλέψω διάφορα projects, και ένα από αυτά ήταν το monitor του Παναγιώτη και το έξυπνο και πολύ βολικό κολπάκι που κάνει με τα αστεράκια και το linkblog. Ουσιαστικά όλη αυτή η τεχνική στηρίζεται σε ένα object που μπορείς να στέλνεις ασύγχρονα στο server προσθέτωντας στο interactivity με τον χρήστη. Ωραίο κολπάκι που σου λύνει τα χέρια πολλές φορές. Παρεπιπτόντως, γράφω αυτό το post χρησιμοποιώντας τον φρέσκο flock που μέχρι στιγμής φαίνεται αρκετά καλός.

In other news... δεν κάνω και τίποτα άλλο αυτές τις μέρες εκτός από διάβασμα και δουλειά... Σήμερα μας την έδωσε όμως και αποφασίσαμε με τον συγκάτοικο ότι αύριο έχει πάρτυ. Αν δεν βαριέστε να πεταχτείτε μέχρι το Birmingham, περάστε μια βόλτα. Ποτά φέρτε μόνο, σε φοιτητόσπιτο* έρχεστε...


[*] Φοιτητόσπιτο, το. Το είδος σπιτιού το οποίο, παρότι μικρό σε διαστάσεις, έχει πάντα αρκετό αποθηκευτικό χώρο για αλκοολούχα ποτά. Παραδόξως, ο χώρος αυτός ποτέ δεν χρησιμοποιείται καθώς η κατανάλωση τους είναι trivial και ταχύτατη διαδικασία που λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που εντοπίζονται.

O αυτοσκοπός του blogging/metablogging

Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2005
Όταν το blogging γίνεται αυτοσκοπός, βγαίνουμε από την blogόσφαιρα και μπαίνουμε στην blogοδιάσταση, ο χρόνος διαστέλλεται και αποκόπτεται εντελώς από το χρήμα (ή έχουμε πολύ μεγαλύτερο GDP per capita στην Ελλάδα απ' όσο νόμιζα), οι trackers από videogame (που λέει και ο Δημήτρης) που βοηθάει να βρείς καινούρια blogs και να δεις αν κάποιο άρθρο σου έδωσε αφορμή για συζήτηση, γίνονται φαλλικές προεκτάσεις ψυχαναγκαστικών ανθρώπων, και η θεματολογία με τρομερά ευφάνταστο τρόπο υποβαθμίζεται. Μηδέν εις το πηλίκον...
Όταν όμως το metablogging γίνεται αυτοσκοπός τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: Flamewars, μύτες ανοίγουν, μέχρι και γλοιώδεις ρουφιανιές γίνονται. Εδώ δεν έχουμε μηδέν εις το πηλίκον. Οι κατίνες δεν ξέρουν να κάνουν διαίρεση...

στην τύχη (#2)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2005
Τελική ευθεία για το πτυχίο φέτος. Με πτυχιακή σε emacs lisp και άλλα σουρεάλ...

Αν το καυλί γράφεται με "υ", η κάβλα γιατί γράφεται με "β";

Laptop $100 από το MIT με linux και η micro$oft απαντά με windows xp starter edition με maximum 3 εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα...

Einstein ή Wilhelm Reich;

Όταν πέρσι, μου είπαν ότι μαχαιρωσαν στο κεφάλι (!!!) κάποιον σε ένα club εδώ στο Birmingham, σκέφτηκα ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες. Έκανα λάθος.

Το face off δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας. Είναι κοινωνική.



Θα σε χορέψω στο... κελί. Ο big brother του Birmingham έχει χιούμορ...

Ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας είναι μια αυτονόητη εξέλιξη σε μια δημοκρατική χώρα. Ή απλώς ένα σχέδιο σατανιστών/ειδολολατρών που θέλουν να στερήσουν, μεταξύ άλλων, την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου από τους ορθόδοξους -μόνο- ιερείς.


eXTReMe Tracker