<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Geek Humour

Πέμπτη, Απριλίου 26, 2007


Ετικέτες , ,

MacBook pro Battery issues - Apple Support

Τρίτη, Απριλίου 24, 2007
Τον τελευταίο καιρό είχα αρχίσει να παρατηρώ ότι η μπαταρία του mbp είχε αρχίσει να διαρκεί λιγότερο. Με το coconut Battery που τσέκαρα, από τις πρώτες κιόλας φορτίσεις είχε αρχίσει να πέφτει το capacity της μπαταρίας 1-2%. Δεν έδωσα σημασία τότε, αλλά το 20-30% κάτω, που έδειχνε όταν ξανατσέκαρα τώρα, για laptop 6 μηνών δεν ήταν φυσιολογικό. Άρχισα να παρακολουθώ πιο συχνά την μπαταρία και παρατήρησα ανεβοκατεβάσματα στις μετρήσεις ανάλογα με τα κέφια της. Το capacity ανεβοκατέβαινε από 67-91%. Αυτό και το γεγονός ότι κάποιες φορές από το 15% φόρτισης πηδούσε στο 0% με έπεισαν ότι πρόκειτε για hardware πρόβλημα.

Ψάχνοντας λίγο στο internet είδα ότι δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση (βλέπε εδώ και εδώ). Ακολούθησα και τις οδηγίες για PRAM & NVRAM reset και για PMU reset, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα προς το παρόν γιατί είμαι λίγο πηγμένος αυτόν τον καιρό, έτσι κι αλλιώς ακόμα κι έτσι η μπαταρία κρατούσε 2,5 ώρες. Μία ή δύο φορές είχα reset χωρίς λόγο (προφανώς λόγω μπαταρίας) αλλά ούτε αυτό ήταν τρομερά ενοχλητικό. Σήμερα έγινε όμως το τρίτο reset σε διάστημα 2 εβδομάδων [*] και έχασα 3 παραγράφους από ένα report που γράφω.

Τηλέφωνο λοιπόν στο Apple Support.
-Γεια σας. Πώς μπορώ να βοηθήσω;
-Γεια σας. Έχω πρόβλημα με την μπαταρία μου. Παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα, κι έχω κάνει αυτό κι αυτό κι αυτό.
- Μάλιστα. Θα σας στείλουμε καινούρια μπαταρία εντός 7 ημερών.
-Ευχαριστώ πολύ.
-Γεια σας.

Αυτό ήταν! Απίστευτο! Ούτε τα κλασσικά να σε βάζει να κάνεις αυτά που του έχεις πει ότι ήδη έχεις κάνει, ούτε αθλιότητες του τύπου "restart κάνατε;", ούτε μα-μου. Τίποτα. Του είπα τι έγινε, τι έχω κάνει και θα μου στείλουν καινούρια μπαταρία. Η όλη υπόθεση διήρκησε περίπου 5 λεπτά.

Όσο μπορεί να με ενόχλησε το γεγονός ότι η μπαταρία άρχισε τα περίεργα, τόσο ικανοποιημένος είμαι από το support. H Rainbow να τα ακούει αυτά, γιατί δεν έχει την καλύτερη φήμη για το support της...

[*] Προς windows users: Ναι, αυτό είναι αξιοσημείωτο στον κόσμο του Linux και του Mac OS.

Update: Λιγότερο από 24 ώρες μετά το τηλεφώνημα στο support της Apple, η καινούρια μπαταρία είναι ήδη εδώ και φορτίζει! Hat's off to Apple...

Ετικέτες , ,

Blogs - Δημοσιογραφία

Παρασκευή, Απριλίου 20, 2007
Στους παλιότερους της μπλογκόσφαιρας, θα είναι γνωστές οι "κοντρίτσες" μερικές φορές ανάμεσα σε bloggers και δημοσιογράφους. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, αλλά είχα σχηματίσει μια μάλλον κακή εντύπωση για το πως τα media στην Ελλάδα έχουν υποδεχτεί αυτό το καινούριο μέσο. Στην αρχή είχαν γίνει αναφορές σε bloggers, μάλλον κολακευτικές, και αργότερα για κάποιο λόγο υπήρξαν κάποιες διαμάχες. Αν κάποιος είχει ασχοληθεί και έχει την διάθεση ας αφήσει ένα σχόλιο. Το ζήτημα είναι ότι το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δείχνει ότι υπάρχει μια κακή -ή καλύτερα φοβισμένη- αντίληψη σε κάποιους χώρους των media, κυρίως σε έντυπα.

Ξαναλέω ότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα και μιας και δεν μένω στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια, η μόνη εικόνα που έχω είναι αυτή που έχω πάρει σποραδικά από blogs που ασχολήθηκαν με το εκάστοτε περιστατικό. Μια εικόνα που δείχνει κατά βάση μάλλον ανωριμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, 4 (!!!) χρόνια πριν, όταν η Ελληνική μπλογκόσφαιρα ήταν ανύπαρκτη, το Nieman Foundation for Journalism at Harvard University στο Nieman Reports του φθινοπώρου, είχε ασχοληθεί με το φαινόμενο των blogs και το πως επηρεάζουν την δημοσιογραφία σε ένα 40σέλιδο αφιέρωμα. Το Nieman reports είναι δωρεάν προσβάσιμο από εδώ (pdf αρχείο).

Νομίζω ότι αξίζει να ρίξουν μια ματιά όσοι ασχολούνται με την δημοσιογραφία αλλά και όσοι ασχολούνται με το φαινόμενο των social media γενικότερα. Είναι μια πολύ ώριμη ματιά στο πως τα blogs αλληλεπιδρούν (και όχι αντικαθιστούν) με το δημοσιογραφικό τοπίο, παρότι τότε ακόμη το blogging ήταν νεογέννητο.

Ετικέτες , , ,

ON Telecoms

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2007
Είμαι πολύ αισιόδοξος ως προς το τι θα φέρει το 2007 στο Ελληνικό internet. Προσπάθειες όμως σαν αυτή -που σήμερα έλαβα με email- δεν βοηθάνε την κατάσταση.

Ο λόγος για την ON Telecoms[+] η οποία παρέχει router της Pirelli[*] για το οποίο δεν σου δίνουν admin access (εν ολίγοις δεν μπορείς να κάνεις και πολλές αλλαγές) και το οποίο ουσιαστικά είναι ανοιχτό στον οποιονδήποτε. Μπορώ λοιπόν αν ξέρω την IP ενός χρήστη της συγκεκριμένης υπηρεσίας να μπω στο δίκτυο του και να το κάνω ό,τι θέλω. Από αλλαγή ρυθμίσεων ασφαλείας και να δω τι και πως ακριβώς έχει συνδέσει στο δίκτυο του σπιτιού του, μέχρι να κάνω backup και restore firmware στο router του!

Σχετικό video
"Πόσοι ζητήσαμε διακοπή υπηρεσίας από την ON" - άρθρο στο adsl.gr

[+] Το website της εταιρίας ξεκινάει με flash intro!!! "Excuse me, are you from the past?" που λένε και σ' εκέινο το σήριαλ που δεν θυμαμαι το όνομά του...
[*] Τι έγινε ρε παιδιά; Λάστιχα αυτοκινήτων δεν έβγαζαν αυτοί;

Ετικέτες , , ,

Φακελάκι

Τρίτη, Απριλίου 17, 2007
Η συγκλονιστική μαρτυρία της Αμαλίας.

Μέσω vrypan

Ετικέτες , ,

JAVA: The official restaurant

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2007

Στο Bath

Ετικέτες ,

Θέσεις - Το παιχνίδι

Δευτέρα, Απριλίου 09, 2007
Αναρωτιόμουν όταν έπαιζα το Mafia, ένα από τα λίγα παιχνίδια που έχω παίξει, γιατί δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη προσπάθεια από Ελλάδα. Το εν λόγω παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό για το είδος του και είναι φτιαγμένο από μια τσέχικη εταιρία.

Απ'ότι φαίνεται, είχα δίκιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια από Ελλάδα:

Το παιχνίδι "Θέσεις" αναμένεται στα τέλη του 2007 - αρχές 2008 από την Track7Games και από τα trailers φαίνεται πολύ καλό.

Έγραψαν επίσης:
vrypan
lida
wiggler (συνέντευξη αντιπροσώπου της Track7Games).
vermillion

Ετικέτες ,

Οι χούλιγκανς, οι chavs κι ο designer

Κυριακή, Απριλίου 01, 2007
Απαράδεκτο άρθρο του in.gr με τρομερές ανακρίβειες. Έχει μπλέξει χούλιγκανς, chavs, "ακριβές μπουτίκ ρούχων", "Internet chats", έναν Λόρδο και το Football Spectators Act.
Σύμφωνα με το άρθρο οι chavs είναι εξέλιξη των hooligans. Οι οποίοι chavs ντύνονται με ακριβά ρούχα σχεδιαστών (!!!) και κοσμήματα, γιατί όσοι φορούσαν "εργατικά" ρούχα είχαν πρόβλημα με την αστυνομία.
Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι οι σημερινοί Άγγλοι χούλιγκαν, δεν μπορούν πλέον να κάνουν επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους και στήνουν καυγάδες σε διάφορα άσχετα μέρη. Συννενοούνται δε για το πως θα πάνε εκεί με "Internet chats". Εντυπωσιακό αυτό το είδος τρομολαγνίας να έρχεται από ένα μέσο που εκδίδεται στο internet.
Και αφού μας περιγράφει τον χουλιγκανισμό ως ζωντανό και ενεργό, καταλήγει ότι στις αρχές του 21ου αιώνα με το Football Spectators Act έχει εξαλιφθεί. "Μεταφέρθηκε, όμως, εκτός Αγγλίας, αφού εκεί βρίσκουν και τα κάνουν".

Το γενικότερο ύφος γραφής θυμίζει έντονα copy paste και προχειρη μετάφραση για να συρραφεί κάτι στα γρήγορα, τώρα που το θέμα του χουλιγκανισμού είναι στην επικαιρότητα...

Ετικέτες , ,



eXTReMe Tracker