<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Τα ... μειονεκτήματα ενός MacBook Pro


Εδώ και περίπου ένα μήνα είμαι κάτοχος ενός MacBook Pro. Με 2 λόγια είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό μηχάνημα. Με διαφορά ότι καλύτερο έχει περάσει από τα χέρια μου. Ακόμα και στην ελληνική blogόσφαιρα όμως πολλοί έχουν γράψει για τις αρετές του. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω ένα post με -τα πολύ λίγα- που δεν μου άρεσαν μετακομίζοντας σε Apple.

1. Το πιο εκνευριστικό : Το Mac OS X χρησιμοποιεί samba για file sharing με windows μηχανήματα. Αν δεν έχεις όμως την έκδοση για server του λειτουργικού, σε περιορίζει στο να μπορείς να κάνεις share μόνο είτε όλα σου τα αρχεία (με τον χρήστη που θα μπορεί να τα δει να είναι και χρήστης στο μηχάνημα σου) ή μόνο το directory "Public" που περιέχει ένα άλλο directory "drop box" όπου άλλοι χρήστες του δικτύου έχουν και δικαίωμα εγγραφής. Έχοντας συνηθίσει να στήνω linux μηχανήματα για "file servers" -περίπου- και όντας συνεχώς σε δίκτυο με τους συγκατοίκους αυτό με έχει ξεβολέψει. Νομίζω βρήκα ένα προγραμματάκι που το διορθώνει αυτό αλλά δεν το έχω τσεκάρει ακόμα (το sharepoints που είναι free).
2. Η εμονή της Apple να κάνει τα προγραμματά της να θέλουν να διαχειρίζονται τα αρχεία σου: βλέπε iPhoto και iTunes. Τα προγράμματα αυτά μπορείς να τα σετάρεις να διαμορφώνουν αυτά την οργάνωση των αρχείων σου και σε αυτή την περίπτωση όλα δουλεύουν ρολόι. Εγώ θέλω όμως τα τραγούδια μου σε συγκεκριμένα directory με συγκεκριμένη δομή. Φυσικά, και έτσι δουλεύουν, αλλά αν προσθέσω (η αφαιρέσω) κάτι σε κάποιο από τα directories αυτά, το πρόγραμμα δεν το καταλαβαίνει μόνο του με συνέπεια να πρέπει να το κάνω update manually. Δεν έχουν καν την επιλογή refresh library για την περίπτωση που κάνεις πολλές αλλαγές.
3. Μου λείπει ΠΑΡΑ πολύ το Amarok!!! Με διαφορά καλύτερο από το iTunes. Υπάρχει τρόπος βέβαια να το εγκαταστήσεις (μιας και το Mac OS unix είναι) αλλά είναι λίγο μανούρα.
4. Δεν υπάρχει πλήκτρο delete. Ειδικά αν χρειάζεσαι windows (που μπορείς να κάνεις εγκατάσταση με το Bootcamp) για αυτόν τον ένα πελάτη που επιμένει να θέλει κάτι που γίνεται develop μόνο με windows δεν μπορείς συνεχώς να πατάς Fn-Backspace για delete. Αυτό λύνεται πολύ εύκολα με την εγκατάσταση ενός keymapper (έχω κάνει το F12 delete στα windows).
5. Ευτυχώς οι περισσότερες εφαρμογές για linux τρέχουν και σε mac αλλά όχι όλες. Είναι τρομερό το πόσο καλομαθημένος έχω γίνει από την ποικιλία που είχα συνηθίσει σε linux.
6. Δεν είναι open source: Εντάξει είπαμε η Apple δεν είναι Microsoft αλλά και οι δύο εταιρίες κλειστού λογισμικού είναι. Το προβλημά μου σε αυτή την περίπτωση είναι ... ψυχολογικό... Αισθάνομαι... τύψεις!

Αυτά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Κατά τα άλλα έχω στήσει αποκλειστικά linux στο desktop και παίρνω τις δόσεις μου κατά διαστήματα. Το καλύτερο είναι ότι έχω να ακούσω τον εισαγωγικό ήχο των windows ... πολύ - πολύ καιρό... Και όχι, δεν έχουν χαλάσει τα ηχεία μου...

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποια λύση στα παραπάνω ή θελει να προσθέσει τα δικά του... παράπονα, ας αφήσει σχόλιο στο κάτω-κάτω της γραφής :)

Ετικέτες ,

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

7/12/06 10:43 Blogger Unknown said...

Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά στο 2ο σημείο (iTunes/iPhoto)... Αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή...    



8/12/06 00:06 Blogger ttsok said...

Το καημένο το μακάκι:
1) Του έβαλες windows
2) Γράφεις σε χαρτί από πάνω από το ποντίκι με στυλό Μπίνγκ (Bic).
3) Το έχεις καταντήσει να σέρνεται.

Για το 1: ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ,
Για το 2: ΒΑΡΒΑΡΕ,
Για το 3: ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΜΑ...

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ... και πάψε να γκρινιάζεις για το AMAROK και αφού το Mac ειναι UNIX (μη χέσω) ΑΠΛΑ εγκατέστησέ το. γκρινιάρη!

Με θλίψη και πένθος προς το γλυκούλι και ατιμασμένο Mac,
τσοκτσοκ    



9/12/06 09:38 Blogger Thrasos said...

2&3) Yparxoun kai enalaktika tou iTunes kai...amarok (leme twra)
tsekare to SongBird
(http://www.songbirdnest.com)

4) epeidi kserw oti exei na faei mpounies to keyboard ,eidika otan tha grafeis kwdika , kai einai krima to laptopaki, xwstou ena USB keyboard, kata protimisi ena tis plakas pou na exei kai DEL button, etsi luneis to thema tou mpouton kai tis katastrofis

P.S.
to word verification mou exei bgalei tin leksi "fridi" LOL    



9/12/06 11:52 Anonymous Ανώνυμος said...

Μπουτόν! Α ρε πειρατή Ρετρό Γαλλομαθή. Εγώ την ξέρω τη λύση φίλε. Πέτα του μια λινουξιά πάνω και θα δεις διαφορά. Apple και μαλακίες :)    



13/12/06 10:04 Blogger Xan said...

for a change, I dont understand f**** of what ure saying, but that laptop looks like a mac. Is that ur new mac???
WoOoOoOoOooooOooOoW!!!!
working hard, eh? when ru going home?
filakia
sandrini    



9/1/07 15:13 Anonymous Ανώνυμος said...

Και μόνο που έβαλες windows σε mac δεν αξίζει να μιλάμε!!!

btw το iTunes μου αρέσει πολύ! Έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα, γιαυτό κάθε καινούριο κομμάτι το κάνω και manually add στο iTunes library.
Με το iPhoto κανένα πρόβλημα! Όταν είχα Free Space για pictures στο Mac το χρησιμοποιούσα σε συνδιασμό με την ψηφιακή, χάρμα!

iLife rulez! textmate rulez! quicksilver rulez! macosx rocks! :-P    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker