<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Blogs - Δημοσιογραφία

Στους παλιότερους της μπλογκόσφαιρας, θα είναι γνωστές οι "κοντρίτσες" μερικές φορές ανάμεσα σε bloggers και δημοσιογράφους. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, αλλά είχα σχηματίσει μια μάλλον κακή εντύπωση για το πως τα media στην Ελλάδα έχουν υποδεχτεί αυτό το καινούριο μέσο. Στην αρχή είχαν γίνει αναφορές σε bloggers, μάλλον κολακευτικές, και αργότερα για κάποιο λόγο υπήρξαν κάποιες διαμάχες. Αν κάποιος είχει ασχοληθεί και έχει την διάθεση ας αφήσει ένα σχόλιο. Το ζήτημα είναι ότι το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δείχνει ότι υπάρχει μια κακή -ή καλύτερα φοβισμένη- αντίληψη σε κάποιους χώρους των media, κυρίως σε έντυπα.

Ξαναλέω ότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα και μιας και δεν μένω στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια, η μόνη εικόνα που έχω είναι αυτή που έχω πάρει σποραδικά από blogs που ασχολήθηκαν με το εκάστοτε περιστατικό. Μια εικόνα που δείχνει κατά βάση μάλλον ανωριμότητα.

Σε κάθε περίπτωση, 4 (!!!) χρόνια πριν, όταν η Ελληνική μπλογκόσφαιρα ήταν ανύπαρκτη, το Nieman Foundation for Journalism at Harvard University στο Nieman Reports του φθινοπώρου, είχε ασχοληθεί με το φαινόμενο των blogs και το πως επηρεάζουν την δημοσιογραφία σε ένα 40σέλιδο αφιέρωμα. Το Nieman reports είναι δωρεάν προσβάσιμο από εδώ (pdf αρχείο).

Νομίζω ότι αξίζει να ρίξουν μια ματιά όσοι ασχολούνται με την δημοσιογραφία αλλά και όσοι ασχολούνται με το φαινόμενο των social media γενικότερα. Είναι μια πολύ ώριμη ματιά στο πως τα blogs αλληλεπιδρούν (και όχι αντικαθιστούν) με το δημοσιογραφικό τοπίο, παρότι τότε ακόμη το blogging ήταν νεογέννητο.

Ετικέτες , , ,

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

20/4/07 21:21 Blogger Thrasos said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker