<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d-3451675422968272382', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Το κλείσιμο του monitor και ο κομπλεξισμός του συνομωσιολόγου

Πάνω που έγραφα για το monitor πριν λίγες μέρες, έχουμε εξελίξεις...

Ο μοναδικός (απ' όσο γνωρίζω) και σίγουρα μεγαλύτερος aggregator ελληνικών blogs έκλεισε μετά από αίτημα της Mirandolina να αφαιρεθεί το feed του δικού της blog. Ο Παναγιώτης αρνήθηκε να αφαιρέσει ένα δημόσιο feed και έθεσε το θέμα ως "είτε το αφήνω ως έχει είτε κλείνω το monitor". Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία (και την ανταλλαγή email) εδώ.

Δεν ξέρω πόσο χρονοβόρα διαδικασία μπορεί να είναι η αφαίρεση ενός feed από το monitor. Δεν ακούγεται ιδιαίτερα χρονοβόρα, αλλά ο Παναγιώτης εξηγεί πως είναι περισσότερο από όσο ακούγεται, και ότι σε τελική ανάλυση δεν έχει την διάθεση να ξοδεύει έτσι τον χρόνο του για μια υπηρεσία άλλωστε που κάνει ουσιαστικά εθελοντικά, πράγμα απόλυτα σεβαστό κατά την άποψη μου.

Αυτά για εισαγωγή. Μια γνώμη τώρα. Θεωρώ λάθος να δημοσιεύεις στο διαδίκτυο οτιδήποτε -και ειδικά τέτοιας φύσης περιεχόμενο- και να ζητάς επιλεκτικά να μην δημοσιεύεται σε κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία. Σε τελική ανάλυση, δεν αναδημοσιεύεται, αλλά ουσιαστικά ανακοινώνεται. Ειλικρινά δεν ξέρω αλλά ούτε και μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο το να μην δημοσιεύεσαι στο monitor λύνει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η λύση του να μην δημοσιεύει το feed απορίπτεται από την Μιραντολίνα με την λογική ότι θέλει να έχει public feed αλλά δεν θέλει να δημοσιεύεται συγκεκριμένα στο μόνιτορ. Έχω την εντύπωση ότι φταίει η μη κατανόηση του ιντερνετ σαν μέσου συνολικότερα -που γενικά διαπιστώνεται στην Ελλάδα- για τέτοιες απόψεις. Μπορεί κανείς να φανταστεί το bbc να λέει ότι δεν θέλω να χρησιμοποιεί το feed μου συγκεκριμένα η τάδε υπηρεσία ή κατηγορία ανθρώπων; Έχει αναλυθεί πολλές φορές το θέμα -και σίγουρα θα αναλυθεί και τώρα- οπότε δεν θα γράψω κάτι περισσότερο.

Αυτό που βρήκα αρρωστημένο ήταν οι αντιδράσεις κάποιων που ξεκίνησαν να λένε αθλιότητες. Ακούστηκε μέχρι και ότι δεν θα κλείσει εν τέλει η υπηρεσία γιατί υπάρχουν οικονομικά οφέλη. Κατ' αρχήν το μόνιτορ ξεκίνησε και έτρεχε για καιρό χωρίς τις διαφημίσεις. Αλλά σε οποιονδήποτε γνωρίζει το κόστος του hosting μιας τέτοιας υπηρεσίας και τα ωφέλη των google ads είναι προφανές ότι το monitor λειτουργεί όχι επειδή είναι μια κερδοφόρα υπηρεσία αλλά επειδή είναι το μεράκι ενός ανθρώπου.

Είναι ύστατος κομπλεξισμός να βλέπεις με καχυποψία το κλείσιμο του monitor και να φωνάζεις για λεφτά ή σκοπούς σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο δεν σου χρωστάει και τίποτα. Μάλλον το αντίθετο.


ΥΓ: Σχετικό άρθρο στο digg

Ετικέτες

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

7/1/07 20:01 Blogger Thrasos said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.    



7/1/07 21:07 Blogger javapapo said...

Harry vienna απο εδώ και πέρα φίλε vienna!    



7/1/07 21:17 Blogger Rodia said...

Απο τα καλυτερα που διάβασα για το ζήτημα:-)    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker