<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Geeky note : Eclipse VS Netbeans

Προειδοποίηση: Εντελώς geeky post!

Ξέρω ότι θα στενοχωρήσω τον φίλο μου Πάρι αλλά το eclipse νικάει με διαφορά στα σημεία:
  • Ο editor που έχει είναι τρομερά customisable και ανεβάζει πολύ ψηλά την χρηστικότητα. Κορυφαία πολύ μικρή λεπτομέρεια για παράδειγμα: πολύ συχνά μεταβλητές έχουν ονόματα όπως "leafSetSize". Με ctrl+<- αν βρίσκεσαι στο τέλος της λέξης[1] δεν σε πάει στην αρχή αλλά αμέσως πριν το Size.
  • To SWT GUI, μιας και είναι compiled natively για κάθε πλατφόρμα, όχι μόνο είναι τρομερά πιο responsive αλλά και specific στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείς. Πχ σε Mac αντί του ctrl χρησιμοποιείται το apple key για τα shortcuts.
  • Έχει plugins για τα πάντα! PHP για παράδειγμα γράφω σε eclipse, ενώ έχω βρει plugin ακόμα και για Latex!
Το Netbeans βέβαια έχει τα δικά του δυνατά σημεία. Υπάρχει δηλαδή παντα στο σκληρό μου γιατί:
  • Project Matisse. Αν θέλεις να γράψεις εφαρμογή με GUI είναι απλά must.
  • UML support με reverse engineering σε ήδη γραμμένο κώδικα. Πολύ χρήσιμο γενικά αλλά ειδικά όταν σου δίνουν 10 κιλά κώδικα χωρίς documentation και πρέπει να βγάλεις άκρη... Παρεπιπτόντως, αυτό το feature δεν δουλεύει σωστά σε mac...
  • Κάποιες java specific ρυθμίσεις και αυτοματισμοί είναι απλά καλύτερα στημένοι, μιας και έρχεται κατευθείαν από τη μαμά Sun.
Παρ' όλα αυτά, μετά από μια προσπάθεια μηνών να υιοθετήσω το Netbeans σαν βασική μου επιλογή, επέστρεψα στο Eclipse. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα βέβαια, αν και βλέπω το eclipse συνέχεια γύρω μου (μετά το matisse βέβαια το Netbeans έχει κάνει δυναμική επιστροφή). Νομίζω πάντως ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο με ποιο θα μάθεις.

[1] Τέτοιου είδους shortcuts που σε απομακρύνουν από το ποντίκι τα βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμα. Το συγκεκριμένο λέγεται camel case caret movement όπως επισημαίνει και ο cherouvim στα σχόλια

Ετικέτες , ,

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

3/8/07 18:28 Anonymous Ανώνυμος said...

Στο netbeans6 γίνεται αυτό το camel case caret movement. Το βλέπεις από τώρα στο 6M10.
Όντος πολύ χρήσιμο.    



3/8/07 21:10 Blogger javapapo said...

θα πρέπει να γράψω, και ένα 10 λόγοι για το Netbeans! Παρόλα αυτά ναι είναι αλήθεια για την ώρα ο editor του eclipse ειναι αρκετά καλύτερος! Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η έκδοση 6 θα είναι η λεγόμενη ECLIPSE και IDEA killer!

δοκίμασε τα M10 build του netbeans 6 και πες μας πως σου φάνηκε!

οφείλω να σου δώσω respect μιας και προσπάθειες να έρθεις στον δρόμο του Θεου.εεε λάθος του Netbeans! O Θεός ..εεε λάθος το Netbeans είναι μεγάλο και σε συγχωρεί..και σε περιμένει ξανά στις αγκάλες του

μέχρι τότε θα είσαι αμαρτωλός!Καλά άσε που έχεις μπεί τίγκα στην αμαρτία PHP; Α πα πα πα πα!    



3/8/07 22:20 Blogger pixie said...

Συμφωνάω κι επαυξάνω ότι αυτό το σι σι σι εμ is a sweet thing :)!

(Πάρις brought me here, για την ακρίβεια I'm stalking his comments)    



3/8/07 23:04 Blogger Harry said...

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να δω το Netbeans να καλυτερεύει γιατί αντικειμενικά είναι εξαιρετικά εκνευριστικό να πρέπει να κανω switch κάθε τρεις και λίγο ανάλογα με το project που θέλω να κάνω. Το cccm είναι sweet indeed! Όσο για την PHP, συγχώρα με πάτερ, αμάρτησα. Αλλά είναι αναπόφευκτο αυτές τις μέρες: όποιο server και να σηκώσεις, PHP θα βρεις! Για να βρεις java πρέπει να πληρώσεις πολλά! Συν τις άλλοις παρότι η PHP δεν με πείθει για μεγάλα project για κάτι γρήγορο και απλό είναι καλή λύση.    



13/8/07 10:41 Anonymous Ανώνυμος said...

Ψηφίζω eclipse δαγκωτό!!! Με έχει υπερκαλύψει ο Mr. Harry!!!    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker