<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

24


Πάλι καλά που είναι και το 24 να μου θυμίζει λίγο τους ελληνικότατους Φωσκολικούς εφιάλτες για να πέρνω γεύση από Ελλάδα. Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου, άλλωστε ένα post κάποιου συν-blogger (που δεν θυμάμαι για να κάνω link) ήταν που με είχε πείσει να κατεβάσω να δω κανα επεισόδιο.
Δεν ξέρω αν παίζεται από κανα Star στην Ελλάδα, ή αν κυκλοφορεί σε DVD, μιλάω για την σειρά που έχει κάνει πάταγο στην Αμερική. Για την Αγγλία δεν ξέρω, καθότι όπως έχουμε ξαναπεί, τηλεοράσεις και τέτοια κουτιά του διαβόλου δεν έχουμε σ' αυτό το σπίτι και δεν ασχολούμεθα καθόλου με το άθλημα. Πρέπει να παίζεται κι εδώ όμως, γιατί πέρσι διάβασα ένα άρθρο στον Guardian για την τρομολαγνεία που καλλιεργεί (η σειρά όχι ο Guardian).

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Καλογυρισμένη Λάμψη με Γιάγκους Δράκους και Σελήνη (σόρρυ παιδιά εκεί έχω μείνει - μετά έγινε υπουργός αυτή και μας το χάλασε).
Πιο προβλέψιμο σενάριο έχω να δω από το "Dracula, νεκρός και μ' αρέσει" (η οποία ταινία είναι τόσο απαράδεκτη που καταλήγεις να γελάς με την ηλιθιότητά της - ακόμα αναρωτιέμαι πως κατάντησα να έχω δει τέτοιες μαλακίες...)
Οι ήρωες καταλήγουν να κάνουν εντελώς απίστευτα καραγκιοζιλίκια για να πετύχουν τον "καλό" σκοπό τους. Οι όποιες δε ανατροπές, εντελώς Φωσκολικές επίσης. Παίρνει ο σκηνοθέτης τον χαρακτήρα που θα περίμενες λιγότερο (άρα και πάλι γίνεται προβλέψιμος) και τον βάζει να κάνει την ανατροπή με τρόπο που δεν θα μπορούσε να δηλώνει περισσότερο ότι είναι κίνηση απελπισίας...
Κρίμα το bandwidth δηλαδή...
Τι να πω, μπορεί να μην βλέπω κάτι εγώ... Οι φαν ας αφήσουν ένα σχόλιο να με διαφωτήσουν.


Update: Τελικά παίζεται και στην αγγλία στο BBC
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

23/7/05 06:57 Blogger Phantasmak said...

Τα ίδια λέει και ο κολλητός. Από ποιον κύκλο είδες; Για μένα ο τέταρτος κύκλος ήταν πάτος, αλλά ίσως και να φταίει ότι τον είδα καθώς παιζόταν κι όχι όλα τα επεισόδια μαζεμένα σε DVD.

Κατ' αρχάς είναι έργο φαντασίας, οπότε εκ προοιμίου δεχόμαστε ότι ο σεναριογράφος χρησιμοποιεί ποιητική άδεια. Σε κάποια σημεία χρειάζεται να πούμε "άααντε, ας το καταπιούμε κι αυτό" (suspension of disbelief) για να μπορέσουμε να δούμε κάτι ευχάριστα.

Στο Star Trek που είναι επιστημονική φαντασία, μπορεί να αποδεχτείς περισσότερα πράγματα. Στο 24 οσο και να θέλεις να καταπιείς όσα συμβαίνουν, είναι μερικά πράγματα που είναι αχώνευτα:

- Όλα συμβαίνουν σε μια μέρα
- Στην αλλαγή της ώρας συμβαίνει πάντα κάτι κακό
- Στην υπηρεσία (CTU) πέφτει σαπουνόπερα/αλλαξοκωλιά σε κάθε κύκλο.

Όσο για την Elisha Cuthbert, τι είναι πιο τρομακτικό; Το ότι οι παραγωγοί πιστεύουν ότι θα ανεβάσουν τη θεαματικότητα μιας σειράς *δράσης* βάζοντας γκόμενες στην ιστορία ή το ότι όντως το πετυχαίνουν;

Γνώμη μου είναι ότι οι καλές σειρές χαλάνε μετά από 3-4 κύκλους (να θυμηθούμε και το X-Files).

Κατά τ' άλλα ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό. Φαντάσου να παιζόταν μόνο Angel και Sex and the City (σιγα τις ντομάτες).    



23/7/05 13:23 Blogger Harry said...

Σωστός. Όντως κάποια πράγματα είσαι διατεθειμένος να τα δεχτείς ποιητική αδεία. Ποιητική αδεία μια, άντε δύο, άντεεεε τρεις... Πόσοι ποιητές το γράφουν πια αυτό το 24;
Και τo X-Files έτσι έγινε; Είχα δει μόνο διάσπαρτα επεισόδια όταν ήμουν Ελλάδα.
Και να φανταστείς ότι είδα επεισόδια του 1ου κύκλου (που στην αρχή ομολογουμένως ήταν καλά). Με κούρασε όμως γρήγορα.
Γι αυτό το σταμάτησα και το γύρισα πάλι σε Southpark...
Respect my authoritaaaa...:)    



23/7/05 19:26 Blogger Harry said...

Όντως είναι καλογυρισμένη. Μία σεζόν όμως άντεξα κι εγώ    



24/7/05 01:55 Blogger Thrasos said...

kalitera mias wras southpark para mia olokliri sezon mpourda kai sapouni    



27/7/05 01:33 Blogger 0comments said...

Μήπως θυμάστε την αμερικανική σειρά "sledgehammer"?
Αν όχι, προσπαθείστε να βρείτε στο web κάτι, γιατί όσον αφορά τις παρωδίες κατά τη γνώμη μου είναι all time classic    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker