<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Java apple 2


Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η πλατφόρμα του Steve Jobs που προσέλκυσε μια μεγάλη μερίδα προγραμματιστών Java (ανάμεσα τους κι εγώ) παύει σιγά σιγά να αποτελεί καλή λύση .
Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα τα διαθέσιμα IDEs για προγραμματισμό σε Java:
  1. To MyEclipse μια πολύ δημοφιλής λύση βασισμένη πάνω στο γνωστό Eclipse προσφέρει πολλά από τα χαρακτηριστικά του μόνο για Windows και Linux.
  2. To Netbeans είναι εμφανές ότι προσπαθεί να διατηρήσει το platform independence αλλά με την Apple να μην βοηθάει, δεν τα καταφέρνει πάντα (βλέπε για παράδειγμα το uml modelling που είναι χαρακτηριστικό του Netbeans από την έκδοση 5.5, το οποίο σε mac λόγω κάποιων bug στο JVM της Apple παρουσιάζει bugs σε σημείο που είναι unusable - βλέπε το screenshot στην αρχή του post)
  3. Άλλες πανάκριβες λύσεις όπως το Rational Application Developer δεν τρέχουν σε mac εξ αρχής...
Αποτέλεσμα; Σκέφτομαι να πάρω ένα μικρό desktop για να στήσω ένα server στο σπίτι, και η προφανής λύση μέχρι τώρα ήταν ένα mac mini. Τις τελευταίες μέρες που το καλοσκέφτομαι και με δεδομένο ότι θα θέλω να κάνω και λίγο προγραμματισμό πάνω του, κλίνω προς την αγορά κάποιου pc... Και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος Javakias που σιγά-σιγά αποκλείνει από το μήλο...

Ετικέτες , ,

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker