<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Java Apple


Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι σε λίγο καιρό και επισήμως η μόνη πρόταση που θα περιέχει μαζί τις λέξεις "Java" και "apple" θα είναι για να περιγράφει το εικονιζόμενο, μάλλον αντιπαθές, μήλο από το νησί Java. Η γλώσσα προγραμματισμού στο λειτουργικό του ασημένιου laptop σου δεν φαίνεται να έχει πολύ μέλλον ακόμα...

Οι ενδείξεις έχουν αρχίσει να γίνονται σαφής:
  1. Η διαβόητη δήλωση του Jobs "Java's not worth building in. Nobody uses Java anymore. It's this big heavyweight ball and chain..."
  2. H Java 6 ΑΚΟΜΑ δεν έχει βγει για Mac OS. Υπάρχει μόνο μια beta edition που για αρκετό καιρό αφού κυκλοφόρησε το Leopard δεν ήταν καθόλου διαθέσιμη.
  3. Κάτι που δεν έχει ακουστεί πολύ: Το support της apple για java στο quicktime είναι εδώ και καιρό χάλια ενώ φήμες λένε ότι η apple θα το εγκαταλείψει εντελώς[1]. Αν σας ακούγεται ασήμαντο, υπάρχουν πολλές εταιρίες που χρησιμοποιούσαν τον συνδυασμό μιας και το quicktime (σε αντίθεση με τον windows media player) υπάρχει και για windows και για Mac OS και έτσι μαζί με το platform independence της java ήταν μια καλή επιλογή για λύσεις που παίζουν και στις δύο πλατφόρμες. Ακόμα κι αν κάποιος θεωρήσει ότι δεν είναι μεγάλο το κομμάτι της αγοράς που θα απασχολήσει αυτή η εξέλιξη, σίγουρα δείχνει μια τάση από την μεριά της apple.
H Sun από την άλλη μεριά έχει σιωπήσει προς το παρόν, αφήνοντας τον Java developer σε μια κατάσταση παντελούς άγνοιας (με ευθύνη βέβαια της apple που δεν σχολιάζει καθόλου επι του θέματος). Η μόνη λύση που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το port του OpenJDK σε mac osx που για ακόμα μια φορά δείχνει την χρηστικότητα και ευελιξία του open source λογισμικού. Είναι ακόμα partial port, με πιο σημαντική έλλειψη την απουσία του aqua στο swing που χρειάζεται X11 windows (λογικό είναι μιας και είναι πολύ μεγάλη δουλειά για τους λίγους μήνες ζωής του project).

[1] Citation needed - Δεν μπορώ να βρω το link τώρα...

Ετικέτες , ,

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

4/3/08 07:25 Blogger javapapo said...

μην χάνεις την πίστη σου my child!    



4/3/08 07:40 Blogger ttsok said...

Λες να θέλει να γίνει microsoft στη θέση της microsoft?    



4/3/08 12:45 Blogger Harry said...

Κατά καιρούς η apple έχει παρουσιάσει συμπεριφορές πιο "κλειστές" και από την microsoft (βλέπε πχ iPhone) με σημαντική εξαίρεση τους macintosh. Αλλά εντάξει... για να κάνεις τις κατά καιρούς πατάτες της microsoft θέλει πραγματικά πολύ προσπάθεια!    



4/3/08 20:45 Blogger ttsok said...

ο καιρός γαρ εγγύς ...    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker