<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Bloggers και λίστες

Μικρό και σύντομο post γιατί το metablogging απευθύνεται σε λίγους:

Μιας και οι λίστες γίνονται της μόδας... Υπάρχουν 2 είδη bloggers:

1. Οι λεγόμενοι και "Κωστοπουλικοί" που ασχολούνται κυρίως με την σαρκαστική και κατά βάση κομπλεξική κριτική των υπολοιπων bloggers (προσοχή : μιλάω για ένα συγκεκριμένο είδος κριτικής και ψυχολογίας) δημοσιεύοντας ενίοτε λίστες βγαλμένες από lifestyle περιοδικά με τις "τάσεις" της blogόσφαιρας (αντίστοιχα: "Η νεολαία σήμερα: ο ροκάς, ο hiphopας, ο μικροτσούτσουνος" κλπ)

2. και οι υπόλοιποι.


PS: Όχι ρε, δεν βάζω link. Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα ήταν άδικο να αναφερθώ μόνο στο πιο πρόσφατο.
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

23/8/05 23:53 Blogger J95 said...

Λοιπόν το σκέφτηκα πολύ και κατέληξα ότι ένα post που ασχολείται με άλλα blog μαθηματικά είναι αδύνατον να μην είναι αυτοαναφορικό.

Και μετά λέω: "και τι έγινε δηλαδ; Τι έχει η αυτοαναφορικότητα που δεν το έχουν τα αθλητικά, τα πολιτικά, τα προσωπικά, τα ανέκδοτα; Επειδή έχει δύσκολο όνομα να τη βγάλουμε άχρηστη;"

Σωστός αυτοί οι Κωστοπουλαίοι είναι τρισάθλιοι. Συμπληρωματικό είδος των εν λόγω κριτικών είναι τα τεστ προσωπικότητας που αν απαντήσεις σε όλα σωστά βγαίνεις ο Μέγας Γκόμενος και αν τα απαντήσεις όλα λάθος βγαίνεις ο Κραγμένος Κάγκουρας και σου δίνουνε και συμβουλίτσες, ξέρεις τώρα...    



24/8/05 01:16 Blogger pro-futura said...

χα,χα...αυτοαναφορικότητα και λίστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου (χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου). Η αυτοαναφορικότητα δεν είναι κακή- εξάλλου και το "πιο πρόσφατο post" νομίζω έχει ήδη κατατάξει τον εαυτό του..οπότε κανείς δεν την γλυτώνει.Όσο για τα τεστ- άσχετο αλλά παίζει ένα στην σελίδα του Focus όπου μετράει τις σεξουαλικές σου γνώσεις και από τα σχόλια των τριγύρω μάλλον όλοι άσχετοι έχουν βγει...Συνήθως πάντως οι λίστες εκφράζουν μια γενικότερη δυσκαμψία για να μην πω τίποτα χειρότερο...    



24/8/05 03:12 Blogger Harry said...

Η αυτοαναφορικότητα βασικά δεν θα μπορούσε μην είναι μέρος του blogging. Άσε που βοηθάει και στην αυτοψυχανάλυση:)
Τώρα που έχουμε τις λίστες αναρωτιέμαι ποιος θα καινοτομήσει φέρνοντας τα τεστ στην ελληνική blogόσφαιρα...
Πάω μία να κάνω το τεστ στο focus τώρα...:D    



24/8/05 16:56 Blogger pro-futura said...

ψήνομαι ψήνομαι..και θα έχει ερωτήσεις του στυλ : "Σου αρέσει να την λες στους άλλους ή απλά να συμφωνείς;", "Μπαίνεις σε blog ανδρών αποκλειστικά ή το φύλο δεν παίζει ρόλο;" και τέτοια. Μετά θα μετράς τους πόντους σου και θα έχεις το blog-οψυχογράφημά σου!    



24/8/05 20:27 Blogger 0comments said...

Κωστοπουλαίοι και Μακρυγιώργηδες    



24/8/05 21:54 Blogger Harry said...

Έκλεισε. Έγινε trademark:P    



25/8/05 12:09 Blogger ---. said...

Όχι, ρε γαμώτο πάλι μαλάκας είμαι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΥΤΟΑΝΑΦΟ..ΡΙ..ΦΟΤΕΤΟΙΑ?    



25/8/05 12:50 Blogger Harry said...

Το να αναφέρεσαι στον εαυτό σου. Το όλο θέμα ξεκίνησε από ένα σχόλιο στο blog του frog, όπου αν θυμάμαι καλά κάποιος είπε ότι "ίσως τελικά τα blog να είναι τόσο αυτοαναφορικά όσο και η τηλεόραση". Το οποίο τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσε να έχει 2 έννοιες: αυτοαναφορικά ως προς το άτομο (ο κάθε blogger) ή το σύνολο (ότι το σύνολο των bloggers είναι αυτοαναφορικό).    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker