<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d12898590\x26blogName\x3d%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://harryjar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://harryjar.blogspot.com/\x26vt\x3d6767149568646578330', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Στερεοφωνικά και μαρμελάδες

Ρε... μήπως πέθανε ο γκαγκάριν;

Geeky post (just a tiny bit) - Πάρτυ

Πάνε 11 μέρες από το τελευταίο post. Έχω πήξει λίγο τις τελευταίες μέρες. Χωρίς να θέλω να γίνω μονομανής, ένας από τους λόγους είναι η αγαπημένη μου Microsoft... Μιας και την βρίσκω συνέχεια μπροστά μου σε ένα project που όπου να είναι τελειώνει... Κατέληξα στο εξής: υπάρχουν 3 τρόποι να γράψεις μια web εφαρμογή:

1. Standarts compliant τρόπος (όλοι οι αξιοπρεπείς browsers θα την βλέπουν κανονικά)
2. Micro$soft τρόπος (για να την βλέπει ο Internet Exploder)
3. Κάτι κάπου στη μέση ή με ifs για να μπορέσεις να την κάνεις cross platform.

Και μιλάω για εφαρμογές που περιλαμβάνουν από ajax, μέχρι και πολύ απλά javascripts. Θα εκπλαγείτε -όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει- από το πόσο ευφάνταστους τρόπους έχει βρει η μικρομάλακη για να είναι ασύμβατη με τα standarts στα ποιο απλά πράγματα.

Μιας και ασχολήθηκα λίγο και με ajax σε αυτή την εφαρμογή, είχα την ευκαιρία να ψαχουλέψω διάφορα projects, και ένα από αυτά ήταν το monitor του Παναγιώτη και το έξυπνο και πολύ βολικό κολπάκι που κάνει με τα αστεράκια και το linkblog. Ουσιαστικά όλη αυτή η τεχνική στηρίζεται σε ένα object που μπορείς να στέλνεις ασύγχρονα στο server προσθέτωντας στο interactivity με τον χρήστη. Ωραίο κολπάκι που σου λύνει τα χέρια πολλές φορές. Παρεπιπτόντως, γράφω αυτό το post χρησιμοποιώντας τον φρέσκο flock που μέχρι στιγμής φαίνεται αρκετά καλός.

In other news... δεν κάνω και τίποτα άλλο αυτές τις μέρες εκτός από διάβασμα και δουλειά... Σήμερα μας την έδωσε όμως και αποφασίσαμε με τον συγκάτοικο ότι αύριο έχει πάρτυ. Αν δεν βαριέστε να πεταχτείτε μέχρι το Birmingham, περάστε μια βόλτα. Ποτά φέρτε μόνο, σε φοιτητόσπιτο* έρχεστε...


[*] Φοιτητόσπιτο, το. Το είδος σπιτιού το οποίο, παρότι μικρό σε διαστάσεις, έχει πάντα αρκετό αποθηκευτικό χώρο για αλκοολούχα ποτά. Παραδόξως, ο χώρος αυτός ποτέ δεν χρησιμοποιείται καθώς η κατανάλωση τους είναι trivial και ταχύτατη διαδικασία που λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που εντοπίζονται.

« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

22/10/05 07:37 Blogger 0comments said...

Γειά σου ρε Χάρη! Είναι μακριά ρε γαμώτο το Μπέρμινχαμ! Αλλιώς δεν είχα κανένα πρόβλημα να πεταγώμουν με κανα δυο μπουκάλες Μαλτ.    



22/10/05 09:20 Blogger javapapo said...

Διαβάζω διαβάζω για το AJAX..και καταληγω στο συμπερασμα οτι είναι ΚΑΚΟ! evil! οπως evil ειναι και η non standard javaScript που μας εχει πηδηξει τοσα χρονια σε development/ site και λοιπές δραστηρίοτητες.

Τo ΑJAX για μενα ειναι το αποκορύφωμα του χαμου της JavaScript..μαζί με όλα τα άλλα πολλοί είναι αυτοί που τελευταλαία σκέφτομαι τι security implications έχει!

Στρατηγικα προσωπικά δεν θα επενδυα πανω του...είναι μια καλή ίδέα..δηλαδή οι προθέσεις της ιδέα ειναι αγνές και έχουν σκοπό να κάνουν το user experience καλύτερο παρόλα αυτα η υλοποίηση με τα Javascripτ και ο μηχανισμό γενικότερα μονο εφιάλτες στον δρόμο με τηνJavaScrip μπορει να είναι!

Υπομονλη    



22/10/05 19:18 Blogger Phantasmak said...

Η Σανδρινουέλ θα παρευρίσκεται εκεί να τη γνωρίσουμε η ακόμα τρώει κάρι; :P    



22/10/05 20:51 Blogger Pegasus said...

Egw diabasa ajax kai den perimena ka8olou na dw meta thn epekshghsei mia texnologias... poly apla mou hr8e to ka8aristiko tzamiwn sto nou!

Asxeth entelws e? :P    



22/10/05 21:02 Blogger Harry said...

0 comments: εγώ θα σου κρατήσω μια θέση φίλε:)

Πάρη : θέματα ασφάλειας δεν μπορώ να φανταστώ με ποιον τρόπο θα τίθονταν. Η αλήθεια είναι ότι σου λύνει τα χέρια αυτή η τεχνική σε πολλά θέματα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να φτιάξεις εφαρμογές σαν το gmail χωρίς να αγγίξεις κανένα plugin (flash κλπ). Τώρα ότι μας έχει πηδήξει η non standart javascript δεν έχεις και πολύ άδικο...

steelheart: σε βρίσκω ενημερωμένο:) Έχει επιστρέψει η sandrinuel και θα είναι εδώ. Άντε ξεκίνησες?

pegasus: Σε ζηλεύω!    



23/10/05 22:28 Blogger φακίρης said...

αχ δεν το προλαβα! πώς περάσατε; λοιπόν, θέλω λεπτομέριες! :)

και μια και μιλάμε για πάρτυ, αν σας φέρει ο δρόμος σας προς τορόντο, το σαββατο τούτο θα κάνουμε καρναβαλικό πάρτυ για το halloween. (εγώ καθότι λατρεύω τις απόκριες, το αντιμετωπίζω ως ευκαιρία για απόκριες εκτός εποχής :D)    



23/10/05 22:42 Blogger Harry said...

Αυτά είναι... Αυτό το Σάββατο πάρτυ στο Birmingham, το επόμενο στο Τορόντο... Το παραεπόμενο παιδιά που θα το κάνουμε; Κανένας από Τόκυο;

Το πάρτυ ήταν επιτυχία Φακίρη. Λεπτομέρειες στο επόμενο ποστ:)    



24/10/05 02:43 Blogger Phantasmak said...

Χάρη, θα ερχόμουν αλλά διανύω περίοδο απαλεψιάς. Αγωνιώ να τελειώσω. Έχει και μια γνώστή πάρτυ τον άλλο μήνα εδώ. Περιμένουμε το ποστάκι, να νιώσουμε τουλάχιστον μια ιδέα από πάρτυ και μουσική!    



25/10/05 17:16 Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά που σαι κι εσύ ρε Χάρη, και συνηδειτοποιώ οτι το ajax δεν ειναι τελικά μόνο καθαριστικό τζαμιων ή ομάδα της Ολλανδιας! (βλίτο,ε;) Απλώς πέασα να σου πω οτι πέθανα στο γέλιο με το μπλογκ για τον Αγιο Νεκτάριο! Σου άφησα κ comment..
φιλια    



26/10/05 19:27 Blogger Harry said...

Ρε συ Αμαλία, δεν θυμάμαι για ποιο ποστ μιλάς... Και πραγματικά ενθουσιάζομαι με το γεγονός ότι έχω γράψει για τον Άγιο Νεκτάριο...:)    



» Δημοσίευση σχολίου


eXTReMe Tracker